Erdoğan: İdlib'de hareketlenme var önlemimizi aldık

Erdoğan: İdlib'de hareketlenme var önlemimizi aldık

"Sınırlarımıza doğru hareketlenme söz konusu. Buna karşılık tedbirlerimizi almış bulunuyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde yaşanan çatışmalar ve bombardıman sebebiyle Türkiye'ye büyük göç veren Suriye'nin İdlib şehri hakkında, "Sınırlarımıza doğru hareketlenme söz konusu. Buna karşılık tedbirlerimizi almış bulunuyoruz." dedi.

Senegal'in başkenti Dakar'da bulunan ve mevkidaşı Macky Sall ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, "İdlib çok çok farklı. Bizim sınırımıza doğru hareketlenme söz konusu. Bütün oradaki kardeşlerimizi çadırlara değil de briket süratle yapılıyor, tedbirlerimizi alıyoruz. Göçmenleri briket barınma yerlerine yerleştireceğiz. Süreci hassasiyetle takip ediyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya'daki duruma da değindi. Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in (BM) tanıdığı Uluslararası Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) desteklerinin süreceğini belirterek, ülkedeki muhalif güçlerin lideri General Halife Hafter'in uluslararası camiada resmiyetinin olmadığını söyledi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.