Erdoğan: İdlib'de kalıcı ateşkesin peşindeyiz

Erdoğan: İdlib'de kalıcı ateşkesin peşindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İdlib'de gelinen son sürece ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İdlib'de gelinen son sürece ilişkin konuştu.

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İdlib sorununa da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib’de masumları katleden rejim, ülkemizin gücü karşısında Suriye krizinin başından beri en ağır kayıpları vererek bu işin öyle kolay olmadığını görmüştür." dedi.

İdlib'de henüz kalıcı bir çözüm bulunamadığını hatırlatan ve "İdlib'de geçici ateşkesi kalıcı ateşkes haline getirmenin peşindeyiz" diyen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti

"Rejimin ve onunla birlikte çalışan mezhepçi milislerin ateşkese ne kadar bağlı kalacakları belirsizdir. Daha şimdiden ufak tefek de olsa ateşkes ihlalleri yaşanmaya başlamıştır. Rusya ile vardığımız anlaşmaya uygun bir şekilde gelişmeleri paylaşıyoruz. Rejimi ve onu destekleyen milislerin ateşkes hattına yaptıkları yığınakları da yakından takip ediyoruz. Karşımızdakiler sözlerini tutmazsa bir öncekinden daha ağır bir şekilde üzerlerine gitmekten de asla kaçınmayız. Sadece karşılık vermekle kalmayacak, çok daha ağır mukabelede bulunacağız."

Erdoğan ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Türk askeri, bu milletin evlatları hiçbir zaman zalim Esed'in korumasına muhtaç değildir, bunu böyle bil Bay Kemal." dedi.

"Şaka zannettiler"

Mülteci krizine de değinen Erdoğan "Aylar önce Batı'ya dedim ki 'Adil yük paylaşımı yapmazsanız kapıları açarım', şaka zannettiler ancak açtık. Şimdi Yunanistan sınırına 150 bin sığınmacı dayandı." diye konuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.