Rusya: Türkiye İdlib'de Pantsir sistemlerini imha etmedi

Rusya: Türkiye İdlib'de Pantsir sistemlerini imha etmedi

Rusya Savunma Bakanlığı, Türk silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Bahar Kalkanı Operasyonu sırasında İdlib'de Suriye'ye ait Rus yapımı 8 adet hava savunma sistemi Pantsir'i etkisiz hale getirmediğini iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Türk silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Bahar Kalkanı Operasyonu sırasında İdlib'de Suriye'ye ait Rus yapımı 8 adet hava savunma sistemi Pantsir'i etkisiz hale getirdiği bilgisini yalanladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti dönüşü uçakta yaptığı açıklamada, "Şu anda İdlib'de Pantsirler var. Libya'da da var. İdlib'de biz 8 Pantsir'i SİHA'larla yok ettik. Bunlar tabii fiyatları da çok yüklü ve önemli hava savunma sistemleri." ifadelerini kullanmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise, "İdlib'de Suriye'ye ait 8 adet Pantsir'in insansız hava araçlarıyla yok edildiğine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan veriler gerçeği yansıtmamakta ve abartıdan başka bir şey değil" açıklamasında bulundu.

Açıklamanın devamında, "İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki Suriye ordu güçleri 4 adet Pantsir ile korunmaktadır. Türk SİHA'larının saldırısında sadece iki Pantsir zarar görmüştür. Zarar gören sistemlerin tamiri de neredeyse tamamlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Moskova, Pantsirlerin ağırlıklı olarak Suriye'nin başkenti Şam ve civarında konuşlu olduğunu öne sürdü.

TSK, SİHA'larla Rus yapımı Pantsir-S1 hava savunma sistemi operasyonel haldeyken vurduğu görüntüler yayımlanmıştı.

Pantsir-S1'in tepesindeki SİHA'yı tespit edememesi dikkati çekerken, bu durumun Türkiye'nin elektronik harp sistemleri kullanarak radarları kör etmesinden kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.