Erdoğan Libya'ya silah ve askeri ekipman gönderildiğini doğruladı

Erdoğan Libya'ya silah ve askeri ekipman gönderildiğini doğruladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada Türkiye'nin BM tarafından tanınan Trablus merkezli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne silah ve askeri ekipman gönderdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Perşembe günü yaptığı açıklamada Türkiye'nin BM tarafından tanınan Trablus merkezli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne silah ve askeri ekipman gönderdiğini ifade etti.

Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun haberine göre, açıklama Türkiye'nin Libya'ya silah sevkiyatı yaptığına yönelik resmi ağızlardan yapılan ilk açıklama niteliğinde.

Bir süre önce Türkiye'nin Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerine askeri sevkiyat yaptığına dair fotoğraf ve videolar sosyal medyada paylaşılmıştı.

Erdoğan bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Libya ile bir askeri işbirliği anlaşmamız var. Eğer bir talepte bulunurlarsa onlara silah veriyoruz, onlar da bunun için ödeme yapıyor. Savunma ihtiyaçları bakımından, ekipman bakımından ciddi bir problemleri var."

Libya'da 2011 yılından bu yana BMGK tarafından silah ambargosu uygulanıyor. Erdoğan BM destekli hükümetin başka bir devletten askeri yardım alamadığını da söyledi.

Erdoğan, Hafter güçlerinin Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'dan destek aldığını, Türkiye'nin Trablus hükümetine desteğiyle sahada denge oluştuğunu belirtti.

Erdoğan Hafter güçlerini de bankalara el koymak ve yasadışı olarak silah satın almakla da suçladı.

Kaynak: Mepa News

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.