Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Hafter güçleri arasında çatışmalar yoğunlaşıyor

Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Hafter güçleri arasında çatışmalar yoğunlaşıyor

Libya'da Halife Hafter destekli güçler ile BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında çatışmalar devam ediyor.

Libya'da Halife Hafter destekli güçler ile BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında çatışmalar devam ediyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, iki güç arasında çatışmalar başkent Trablus'un güney ekseninde yoğunlaşmış durumda.

UMH güçleri, Hafter'e bağlı "Libya Ulusal Ordusu" isimli yapılanmanın güçlerine karşı geçtiğimiz Cumartesi günü Trablus hattında şiddetli bir karşı saldırıya başladı.

Bölge kaynakları, UMH'ye bağlı güçlerin Hafter birlikleri karşısında ilerleme kaydettiğini aktardı.

Ağır silahların da kullanıldığı saldırılar devam ederken, bölgedeki çatışmalarda sivillerin de zarar gördüğü belirtiliyor.

UMH güçlerinin sözcülerinden Albay Muhammed Gannuno, özellikle Ayn Zara bölgesinde Hafter güçlerine karşı ilerleme kaydettiklerini açıkladı.

Hafter'e bağlı "Libya Ulusal Ordusu" oluşumu geçtiğimiz 4 Nisan tarihinde Libya'nın Ulusal Mutabakat Hükümeti kontrolündeki başkenti Trablus'a yönelik saldırı başlatmıştı.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.