Libya'da Hafter'e gizli silah desteği

Libya'da Hafter'e gizli silah desteği

Libya'da Halife Hafter'e ülke dışından gizlice askeri destek gönderildiği ortaya çıktı.

Libya'da Halife Hafter'e ülke dışından gizlice askeri destek gönderildiği ortaya çıktı.

Al Jazeera Arapça'nın haberine göre, gizli bir şekilde Hafter'in kontrolündeki askeri üslere inan kargo uçakları bölgedeki askeri güçlerine yardım ulaştırdı.

Uydu görüntüleri ve uçuş verileri üzerinden yapılan incelemeler sonucunda, Kazak-BAE ortak şirketi Reem Travel'e ait Rus yapımı iki Ilyushin 76 kargo uçağının Mısır, İsrail ve Ürdün ile Libya arasında seferler yaptığı ortaya çıktı.

Birleşmiş Milletler halen Libya'ya yönelik bir silah ambargosu uyguluyor.

Hafter güçleri bölgedeki üslere gelen bir kargo uçağının görüntülerini internette paylaştı. Ülkenin güneyindeki Tamanhant askeri üssüne inan uçağın taşıdığı askeri yükün ne olduğu ise videoda yer almıyor.

Rusya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Mısır gibi ülkelerce desteklenen Hafter'in ABD ile de yakın ilişkileri olduğu biliniyor.

Hafter'e bağlı "Libya Ulusal Ordusu" oluşumu geçtiğimiz 4 Nisan tarihinde Libya'nın Ulusal Mutabakat Hükümeti kontrolündeki başkenti Trablus'a yönelik saldırı başlatmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.