Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin Kremlin’den açıklama

Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin Kremlin’den açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesiyle ilgili Kremlin’den açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sonrasında Kremlin'den de açıklama geldi.

Açıklamada Putin'in "İdlib'de cihatçıların saldırgan eylemlerinden derin endişe duyduğu" belirtilerek Putin ve Erdoğan'ın, "İdlib'de gerilimin düşürülmesi, ateşkesin güvenceye alınması ve terörist tehditlerin etkisiz hale getirilmesi hedefi doğrultusunda temaslarını yoğunlaştırma konusunda mutabık oldukları" kaydedildi.

Kremlin iki liderin ayrıca Libya sorununu da istişare ettiğini bildirdi.

Telefon görüşmesiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmede, rejimin İdlib'de dizginlenmesinin ve insani krizin durdurulmasının şart olduğunu vurgulamış; İdlib'de çözümün Soçi Mutabakatının tam olarak uygulanmasından geçtiğini belirtmiştir. İki liderin yapılan tüm anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettikleri görüşmede, Libya'daki gelişmeler de ele alınmıştır" ifadelerine yer verilmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.