TSK'nın İdlib'deki askeri noktalarının sayısı 39'a çıktı

TSK'nın İdlib'deki askeri noktalarının sayısı 39'a çıktı

SOHR, İdlib'de tansiyonu düşürmek amacıyla kurulan Türk askeri noktalarının sayısının 39’a çıktığını kaydetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) bugün 80 kamyon, zırhlı araç ve tanklardan oluşan Türk askeri konvoyunun İdlib’in kuzeyindeki Kefer Lusin’den İdlib'e geçtiğini bildirdi.

Gözlemevi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Türk kuvvetlerinin Cebel Zaviye'nin Bazarbur Köyü’nde yeni bir askeri gözlem noktası inşa ettiğini belirterek, M4 olarak bilinen Halep-Lazkiye Uluslararası Yolu’nun bazı bölgelerine ek olarak Cebel Zaviye ve Sehl el Gab bölgelerine nazır stratejik bir nokta olan Nebi Eyyûb zirvesine yoğunlaşıldığını kaydetti. Ayrıca Bisankul yakınlarında da yeni bir askeri noktanın kurulduğunu aktardı.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Gözlemevi, bölgede tansiyonu düşürmek amacıyla kurulan Türk askeri noktalarının sayısının 39’a çıktığını kaydetti.

Gözlemevi'nden yapılan açıklamada aynı bölgeye giriş yapan Türk ordusuna ait kamyon ve askeri araç sayısının arttığı belirtilirken, 2 Şubat’tan bugüne kadar Suriye topraklarına giren, tank, zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı araç, zırhlı mobil kabin ve radar taşıyan kamyon ve askeri araç sayısının 2 bin 535’i aştığı belirtildi. Gözlemevi ayrıca söz konusu dönemde İdlib ve Halep’te konuşlanan Türk askerlerinin sayısının 7 bin 300’den fazla olduğu bilgisini verdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.