Erdoğan: Seçim sonrası Ayasofya'yı isim olarak camiye çevireceğiz

Erdoğan: Seçim sonrası Ayasofya'yı isim olarak camiye çevireceğiz

Yerel seçim sürecinde Sultanbeyli mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın seçimden sonra isim olarak tekrar müzeden camiye çevrileceğini açıkladı.

Yerel seçime 2 gün kala İstanbul mitinglerine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla, Pendik ve Maltepe'nin ardından Sultanbeyli'de konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi: 

"16 bin 500 kilometre öteden birileri Ayasofya'yı ele almak istiyor. Çok sabrettik. Ayasofya'yı kısa zaman önce camiden müzeye çevirmişlerdi, inşallah seçimden sonra tekrar müzeden isim olarak camiye çevireceğiz. Bazı planlarımız var bu planlarımızı uygulamaya koyacağız."

Cumhurbaşkanının açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

— Bizden 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek küresel düzeydeki adaletsizliklere, haksızlıklara, sömürülere itirazımızı dile getirdiğimiz güçler intikam almak istiyor.

— Şunu unutmayın, Türkiye olmasa Kudüs'ü, Filistin'i, Golan Tepeleri'ni istedikleri gibi gasp edebileceklerini düşünenler bizden intikam almak istiyor. Ne olursa olsun yeter ki milletimiz bizimle olsun da varsın düşmanımız çok olsun, Allah'ın izniyle hepsinin üstesinden geliriz.

— CHP'ye, İYİ Parti'ye, Saadet Partisi'ne gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum; böyle bir ittifak sizin içinize siniyor mu? Böyle bir ittifakın amacının belediye başkanlığı kazanmak, İstanbul'u yönetmek olması mümkün mü? Demek ki işin ardında başka hesaplar var. Zaten Kandil'deki terör baronlarından Pensilvanya'nın borazanlarına kadar herkes bu hesabı ifşa etti. Ne diyor kadın 'Sırtımızı YGP'ye, PYD'ye dayadık.' Be hey kadın biz de sırtımızı halkımıza ve Allah'ımıza dayadık.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.