UNESCO: Ayasofya'nın isminin değişmesi için onayımız gerekir

UNESCO: Ayasofya'nın isminin değişmesi için onayımız gerekir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya'nın camiye çevrilmesiyle ilgili ifadelerine yanıt veren UNESCO, Ayasofya'nın isminin değiştirilmesi için onaylarının gerektiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir seçim mitingi konuşmasında Ayasofya'nın isim değişikliği konusundaki açıklamalarına Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) yanıt geldi.

Yunan basınının UNESCO yetkililerine dayandırdığı haberde Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan bir bölgenin statüsünü değiştirmek için UNESCO'nun onayının alınmasının gerektiği belirtildi.

Salı günü seçim çalışmaları kapsamında Büyük Trabzonlular Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Donald Turmp'ın Golan tepeleri kararını sert şekilde eleştirmiş "Seçimlerden sonra Ayasofya'yı tekrar aslına rücu ettiririz" söylemini yinelemişti.

Cumhurbaşkanı, İstanbul için de "Burası Kostantinapol olmayacak. Burasının adı "İslam-bol", bunu böyle bilesiniz" diye konuşmuştu.

Erdoğan, "Geçenlerde bir televizyonda bana sordular. 'Ayasofya ile ilgili olarak hala ücretli olarak mı girilebilecek?' dediler. Seçimlerden sonra Ayasofya'yı tekrar aslına rücu ettiririz. Bu ne demektir? Yani Ayasofya'yı müze olmaktan çıkarıp Ayasofya'yı cami ismiyle müsemma hale getiririz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.