Patrik Bartholomeos: Ayasofya cami olursa Hristiyanlar İslam'a sırt çevirir

Patrik Bartholomeos: Ayasofya cami olursa Hristiyanlar İslam'a sırt çevirir

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ayasofya'nın camiye çevrilmesinin 'Hristiyanlar’ı Müslümanlar aleyhine çevireceği’ görüşünü paylaştı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ayasofya'nın cami olarak yeniden açılması yönündeki girişimleri eleştirerek, böyle bir şeyin ‘Hristiyanlar’ı Müslümanlar aleyhine çevireceğini’ savundu.

Danıştay’a 2016 yılında yapılan bir başvurunun 2 Temmuz’da karara bağlanacağının açıklanması, eski ibadethanenin müze statüsünün kaldırılmasını gündeme da getirdi. 

Yunan gazetesi Kathimeri’nin Orthodoxia haber ajansına dayandırdığı habere göre, İstanbul’da bu sabah bir kilisede konuşma yapan Bartholomeos, “Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi, milyonlarca Hristiyan’ın İslam’a sırt çevirmesine yol açar.” ifadelerini kullandı.

Ayasofya tartışmaları

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, 1934 tarihli bakanlar kurulu kararının iptali istemiyle Ayasofya’nın ibadete açılması için idareye ve ilgili yargı makamlarına başvuru yapmış, sonuç alamamıştı.

Bunun üzerine davayı Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götüren derneğin başvurusu 2018’de reddedilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya’ya cami statüsü vermek istediklerini belirtmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de “Ayasofya’dan çan sesi değil Allah’ın izni ile ezan sesi yükselecektir” demişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum