Eritre'de 3 aydır alıkonulan Türk denizciler serbest kaldı

Eritre'de 3 aydır alıkonulan Türk denizciler serbest kaldı

Eritre'de 3 aydır alıkonulan Türk denizciler Türkiye'nin yoğun girişimleri sonucu serbest kaldı.

Tekneyle dünya turu yaparken Eritre'de gözaltına alınan ve yaklaşık 3 aydır bu ülkede alıkonulan 3 Türk denizci Türkiye'nin girişimleriyle serbest kaldı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türk denizciler Selim Ekmekçioğlu, İbrahim Iğnak ve Erman Lütfü Atamer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri sonucunda serbest bırakıldı.

Teknenin kaptanı Ekmekçioğlu'nun Türkiye'de bulunan eşi Şeyda Ekmekçioğlu, eşinin kendisini aradığını ve serbest bırakıldıklarını haber verdiğini söyledi.

Türk denizcilerin 3-4 gün sonra Cibuti'ye ulaşmalarının beklenildiği bildirildi.

Dünya turu yapıyordu

Selim Ekmekçioğlu, emekli olduktan sonra Eylül 2017'de teknesiyle Türkiye'den denize açılarak dünya turuna başlamıştı. Ekmekçioğlu'nun turuna sonradan Iğnak ve Atamer da katılmıştı.

Türk denizciler Eritre açıklarına geldiklerinde karaya yanaşmaya karar verdiler. Erirte'de karaya yaklaştıklarında askerler tekneye çıktı ve denizcilere gözaltında olduklarını söyledi.

Birkaç gün bu şekilde bekletilen Türk denizcilerden Selim Ekmekçioğlu, 25 Nisan'da uydu telefonundan gizlice eşini aradı ve durumunu aktardı. Haberi alan eşi, Türkiye'nin Eritre Büyükelçiliğine ulaşarak durumu anlattı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.