Rusya: Benin'de kaçırılan Rus denizcilerden haber yok

Rusya: Benin'de kaçırılan Rus denizcilerden haber yok

Rusya'nın Benin Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, korsanların saldırısıyla MSC Mandy adlı gemiden kaçırılan 6 Rus denizcinin nerede olduğunun bilinmediği belirtildi.

Rusya'nın Benin Büyükelçiliği, korsanların Benin açıklarında MSC Mandy adlı gemiye saldırarak kaçırdığı 6 Rus'un nerede olduğunun bilinmediğini belirtti.

Elçiliğin Facebook sayfasından yapılan açıklamada, "Gemi şirketi temsilcileri, elçilik çalışanlarıyla yaptığı konuşmada korsanların şimdiye dek iletişime geçmediğini ve kaçırılan Rus denizcilerin konumunun bilinmediğini ifade etti" dendi.

"Rus diplomatlar gemiyi ziyaret etti"

MSC Mandy gemisinin bu sabah itibarıyla Benin karasularından ayrıldığını da aktaran elçilik, Rus diplomatların gemiyi ziyaret ederek mürettebatla konuştuğunu ifade etti.

Rusya Federal Deniz ve Nehir Taşımacılığı Ajansı'ndan (Rosmorreçflot) yapılan açıklamada, 23'ü Rus ve 1'i Ukraynalı olmak üzere 24 kişinin çalıştığı MSC Mandy adlı gemi Benin açıklarında korsanların saldırısına uğramıştı.

Saldırı sonucunda korsanlar, 6 Rus denizciyi kaçırmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.