Nijerya'da 10 Türk gemici kaçırıldı

Nijerya'da 10 Türk gemici kaçırıldı

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya açıklarında silahlı kişiler, 18 Türk'ün bulunduğu bir gemiye saldırarak 10 gemiciyi kaçırdı.

Kamerun'dan Fildişi Sahili'ne giden ve 18 mürettebatın bulunduğu Türkiye bandıralı yük gemisine Nijerya açıklarında korsanlar tarafından saldırı düzenlendi.

Dün akşam Douala limanından Abidjan limanına boş olarak giden Paksoy-1 isimli gemiden 10 denizci kaçırıldı. Kaçırılan Türk gemicilerin kimlikleriyle ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı.

'İletişim ve seyir cihazlarına zarar verildi'

Geminin sahibi olan Kadıoğlu Denizcilik şirketinden yapılan açıklamada ise saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Açıklamada, gemideki iletişim ve seyir cihazlarına zarar verildiği kaydedildi.

Şirket tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Tamamı Türk vatandaşı 10 denizci arkadaşımız korsanlar tarafından rehin alınmıştır. İlk duyumlara göre yaralanma ve can kaybı yaşanmamıştır. Tüm personelimizin salimen serbest bırakılmaları için çalışmalarımız devam etmektedir. Konu hakkında daha detaylı bilgilere ulaştıkça sizlere ileteceğiz."

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.