Rusya'daki patlama sebebiyle ölenlerin sayısı 37'ye yükseldi

Rusya'daki patlama sebebiyle ölenlerin sayısı 37'ye yükseldi

Rusya'nın Magnitogorsk şehrindeki bir apartman bloğunda meydana gelen gaz patlaması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi.

Rusya’nın Magnitogorsk kentinde 31 Aralık’ta gaz patlaması sonucunda çöken binada ölenlerin sayısı 37’ye yükseldi. Enkazdan çıkarılan cesetlerden 22’sinin kimliği belirlendi. 4 kişinin akıbeti ise hâlâ belli değil.

Moskova'nın doğusundaki şiddetli soğuğun hakim olduğu Magnitogorsk kentinde patlama sonucu çöken 10 katlı binada yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda enkazından çıkarılan ceset sayısı 37'ye ulaştı. Bu sabah itibariyle 22 cesedin kimliği tespit edildi. Ölenlerden 6'sının çocuk olduğu belirtilirken, 4 kişinin akıbeti ise hâlâ belirsiz durumda.

Rusya Soruşturma Komitesi, patlamanın sebeplerini açığa çıkarmak için soruşturma yürüttüğünü açıkladı. İlk verilere göre, olay yerinde herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı ve olayın sebebinin gaz patlaması olduğu aktarıldı.

Dün akşam saatlerinde ölü sayısının 28 olduğu bildirilmişti.

Sovyet döneminden kalma apartman bloğunda 1100 kadar kişi yaşıyordu. Patlama sonucunda Rusya'nın en önemli bayramı olan yeni yılda çok sayıda kişi evsiz kaldı. Hava sıcaklığının eksi 27 dereceye kadar düştüğü bölgede enkazdan 10 aylık bir bebek, bir muhabbet kuşu ve bir kedi patlamadan saatler sonra sağ olarak kurtarılabilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.