Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Azerbaycan ile barış görüşmelerine hazır değiliz

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Azerbaycan ile barış görüşmelerine hazır değiliz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda Dağlık Karabağ krizini ele aldığı belirtildi.

Kremlin Basın Dairesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefon görüşmesi yaptığını, Putin’in Karabağ’daki çatışmalardan duyduğu derin endişelerini dile getirdiği görüşmede çatışan tarafların acilen ateşi kesmelerine ihtiyaç olduğuna vurgu yapıldığını belirtti.

Açıklamada, "Ermeni tarafının girişimiyle Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında telefon görüşmesi gerçekleşti" denildi.

Putin ve Paşinyan’ın yaptığı görüşme sırasında Karabağ’da çatışan tarafların acilen ateşi kesmelerine ihtiyaç olduğuna vurgu yapıldığı kaydedilen açıklamada "Çatışan tarafların acilen ateşi kesmesi ve krizi yatıştırmaya yönelik tedbirler alması gerekliliğine vurgu yapıldı." ifadelerine yer verildi.

"Barış görüşmelerine hazır değiliz"

Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan tarafıyla barış görüşmelerine hazır olmadıkları ifade edildi.haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.