Eş Şebab: ABD destekli Mogadişu yönetimiyle müzakereyi reddediyoruz

Eş Şebab: ABD destekli Mogadişu yönetimiyle müzakereyi reddediyoruz

Somali'de faaliyet gösteren ve ülke topraklarının büyük bir kısmında etkin olan Eş Şebab, Mogadişu yönetimiyle müzakere iddialarını reddetti.

El Kaide'nin Doğu Afrika'daki yapılanması olarak gösterilen ve Somali topraklarının büyük bir kısmını kontrolü altında tutan Eş Şebab, Mogadişu yönetimiyle müzakere gerçekleştirecekleri yönündeki iddiaları reddetti.

Bir süredir medyada yer alan haberlerde Eş Şebab'ın ABD ve Türkiye başta olmak üzere diğer batılı ülkeler tarafından desteklenen Mogadişu yönetimiyle müzakereler için masaya oturacağı öne sürülüyordu.

Eş Şebab'a yakın kaynaklar tarafından dün paylaşılan haberde Mogadişu yönetimiyle herhangi bir müzakerenin söz konusu olmadığı şu sözlerle ifade edildi:

"Mücahitlerle Haçlıların ajanları olan hükümet arasında herhangi bir müzakere olmayacaktır. Müzakere yapıldığı yönündeki iddialar saçmalık"

Somali'de bir süredir Mogadişu yönetimine yakın kaynaklar da Eş Şebab ile müzakere masasına oturulacağı yönünde söylentileri gündeme getirmişti. Eş Şebab tarafından yapılan son açıklama ise müzakere iddialarını çürütmüş oldu.

Son dönemde ABD ve Türkiye tarafından desteklenen Mogadişu yönetimine bağlı silahlı güçler, Eş Şebab kontrolündeki bölgelere yönelik operasyonlarını artırmıştı.

Mogadişu yönetimi Eş Şebab'a karşı operasyonlarda silahlandırdığı kabile milislerini de aktif şekilde kullanıyor.

Öte yandan Türkiye'nin tedarik ettiği Bayraktar TB2 tipi insansız hava araçlarının da Somali'de Eş Şebab'a karşı kullanıldığı biliniyor.

ABD de Somali'de insansız hava araçlarını kullanarak Eş Şebab'a yönelik operasyonlar düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.