Eş Şebab: İngiliz istihbaratı IŞİD'e destek oluyor

Eş Şebab: İngiliz istihbaratı IŞİD'e destek oluyor

El Kaide’nin Doğu Afrika’daki kolu Eş Şebab, bu hafta casusluk suçlamasıyla birçok kişiyi idam etti.

Eş Şebab ABD, İngiltere ve Mogadişu hükümeti hesabına casusluk yapmakla suçladığı kişileri kurşuna dizerek infaz etti. İnfazlara dair haberler, gruba yakın haber kaynakları ve sosyal medya hesapları vasıtasıyla duyuruldu.

Gruptan yapılan açıklamaya göre, casuslardan biri olan 22 yaşındaki Abdulaziz Abdusselam Şeyh Hasan, ABD için casusluk yaptığını ve grup üyelerinden birinin bir teknolojik aletine takip cihazı yerleştirdiğini kabul etti.

Diğer kişilerin de ülkedeki ABD güçlerine yardım ve rehberlik ettiği öne sürüldü.

ABD ülkede cihat yanlısı güçleri hedef alan çok sayıda hava saldırısı düzenledi. ABD güçleri bu saldırılara, Donald Trump’ın göreve başladığı tarihten bu yana hız vermiş durumda.

Eş Şebab infaz ettiği isimlerden birini de İngiliz istihbaratına çalışmakla suçladı. Grubun iddiasına göre İngiliz istihbaratı ülkede IŞİD’in yapılanmasına maddi fon sağlıyor. İnfaz edilen 32 yaşındaki Avali Ahmed Muhammed’in de IŞİD’e destek olmak için İngiliz istihbaratı hesabına çalıştığı öne sürüldü.

IŞİD, 2015 yılında Somali’de faaliyete başlamıştı. Grubun ülkenin kuzeyindeki Puntland’da faal olduğu ve eski bir Eş Şebab liderinin IŞİD’e katılması sonucu bu yapılanmanın oluşturulduğu biliniyor.

Kaynak: Long War Journal, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.