Somali'de ABD güçlerine bir ayda ikinci saldırı

Somali'de ABD güçlerine bir ayda ikinci saldırı

Somali'de konuşlu bulunan ABD güçleri Eş Şebab saldırısına uğradı.

Geçtiğimiz Cuma günü Somali’deki ABD kuvvetleri bir ay içinde ikinci defa saldırıya uğradı. Saldırıyı takiben, Kismayo’nun kuzeybatısında Eş Şebab’ın hedef alındığı bir hava saldırısı gerçekleştirildi.

22 Eylül tarihinde ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM) tarafından yapılan açıklamada “ABD hava saldırısı, sahadaki yerel unsurların ve ABD unsurlarının saldırıya uğraması sonucu militanları hedef aldı. Şu anda yaptığımız belirlemelere göre 18 terörist saldırıda öldürüldü. 2 terörist de çatışma sırasında Somali kuvvetleri tarafından öldürüldü” iddiası yer aldı.

AFRICOM sözcüsü Nate Herring yaptığı açıklamada saldırının Eş Şebab mensuplarının Mogadişu hükümeti ve ABD güçlerinin ortak devriye görevi icra ettikleri bir pozisyona doğru manevra yaptıklarının tespit edilmesi üzerine gerçekleştirildiğini söyledi: “Amerika Birleşik Devletleri nefsi müdafaa amacıyla bir hava saldırısı icra etmiş ve endirekt ateş kullanmıştır. Çatışma esnasında partner unsurlardan veya ABD askerlerinden yaralanan veya ölen olmamış, Somali kuvvetleri iki militanı öldürmüştür” dedi.

Bu saldırı, Somali’deki Amerikan askerlerinin son 10 gün içinde El Kaide bağlantılı Eş Şebab tarafından uğradığı ikinci saldırı oldu. 11 Eylül tarihinde, Mogadişu hükümeti ve ABD askerlerinin saldırıya uğraması ve saldırı neticesinde bir Somali askerinin ölmesi, iki askerin de yaralanması üzerine AFRICOM, Mogadişu yakınlarında bir hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda ABD askerlerinden ölen veya yaralanan olmamıştı.

AFRICOM, AMISOM'a danışmanlık ve yardım yapmasının yanı sıra Eş Şebab kuvvetlerinin hedef alındığı hava saldırıları da düzenliyor. Bu saldırılar sonucunda çok sayıda sivilin öldürülmesi nedeniyle ABD’nin Afrika Komuta Merkezi büyük tepki görüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.