Eş Şebab'dan Mogadişu yakınlarında Amerikan birliklerine saldırı

Eş Şebab'dan Mogadişu yakınlarında Amerikan birliklerine saldırı

Somali'de faaliyet gösteren grup, Mogadişu yakınlarında ABD'li ve yerel güçlerin ortak askeri üssüne saldırı düzenledi.

Somali'de faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Eş Şebab, başkent Mogadişu yakınlarında bir askeri üsse saldırı düzenledi. Amerikalı ve yerel güçlerin ortak üssüne düzenlenen saldırıda her iki tarafın da kayıp verdiği ifade edildi.

Aktarılan bilgilere göre, 11 Eylül'de Mogadişu'nun yaklaşık 60 kilometre batısındaki merkezi bir yerleşimde Eş Şebab, ABD'li ve Somalili askeri güçlere saldırı gerçekleştirdi. ABD'nin Afrika komutanlığı (AFRICOM) tarafından yapılan açıklamaya göre Eş Şebab ve Mogadişu hükümeti güçleri saldırıda karşılıklı kayıplar verirken, ABD askerlerinden ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırıda ABD birliklerinin kaybına dair bağımsız kaynaklarca bir açıklama yapılmadı.

Saldırının ardından bölgede bir hava saldırısı gerçekleştiren ABD güçlerinin iki Eş Şebab mensubunu öldürdüğü, birini ise yaraladığını öne süren AFRICOM, sivil kayıplarına dair bir açıklama ise yapmadı.

Öte yandan Eş Şebab'a yakınlığıyla bilinen yerel kaynaklara göre grup yetkilileri, çatışmalarda öldürülen ABD askerlerinin olduğunu belirtti. Çatışma sonrası ele geçirilen silah ve ekipmanların fotoğrafları da yerel kaynaklarca yayınlandı.

Somali'de savaş

Afrika kıtasının en önemli kavşak noktalarından birinde yer alan Somali, uzun yıllardır küresel çatışmanın önemli bir cephesini teşkil ediyor. Somali'de yaşanan savaş yerel ve uluslararası birçok gücü askeri anlamda karşı karşıya getiriyor.

ABD, Donald Trump'ın başkanlık döneminin başlangıcından bu yana Somali'de daha saldırgan bir politika izliyor. Bu kapsamda ABD güçleri Eş Şebab'a karşı çok sayıda hava indirmesi ve hava saldırısı gerçekleştiriyor.

Eş Şebab'ın buna karşılık ülkede konuşlu ABD güçlerine saldırılar düzenlediği de biliniyor. Geçtiğimiz Haziran ayında Kismayo yakınlarında düzenlenen bir saldırıda bir Amerikan askeri öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.