Eş Şebab Somali'de askeri üssü hedef aldı: Onlarca asker öldü

Eş Şebab Somali'de askeri üssü hedef aldı: Onlarca asker öldü

Somali'de 2022 yılının ortasında yoğunlaşan çatışma sürecinin karşılıklı saldırılarla devam ettiği bildiriliyor.

Somali'de çatışmalar tüm hızıyla sürüyor.

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab, 7 Mart sabahı ülkenin güney kesimindeki Aşağı Cuba eyaletinde bir askeri üssü hedef aldı.

Jana Abdullah yerleşimi yakınlarındaki üs girişinde bir bombalı aracın infilak ettirilmesiyle başlayan saldırı, Eş Şebab mensuplarının üs içerisine girerek Mogadişu yönetimi güçleriyle çatışmasıyla devam etti.

Birkaç saat süren çatışmalar sonrasında üs, Eş Şebab kontrolüne girdi. Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırıda onlarca asker hayatını kaybetti. Eş Şebab, öldürülen askerlerin sayısını 89 olarak açıklarken saldırıda 20 aracın yanı sıra çok sayıda silah ve askeri ekipmanın da ele geçirildiğini ifade etti.

Bölgenin konumu:

Son dönemde Somali'de çatışmaların şiddetlendiği dikkat çekiyor.

Eş Şebab kırsal bölgelerde Mogadişu yönetimi güçlerinin saldırı düzenlediği bölgelerden çatışmadan çekilirken, daha sonra bu bölgeleri karşı saldırılarla hedef alıyor.

Son saldırının gerçekleştirildiği Jana Abdullah yerleşimi de Ocak ayında hükümet güçlerinin kontrolüne girmişti. Saldırı sonrasında bölgede hükümete bağları güçlerin askeri etkinliği fiilen sona ermiş oldu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum