Eş Şebab'dan Somali'de askeri üsse saldırı: En az 60 ölü

Eş Şebab'dan Somali'de askeri üsse saldırı: En az 60 ölü

Eş Şebab Somali'nin orta bölgesinde bir askeri üsse saldırı gerçekleştirdi.

Somali'de Mogadişu hükümetine bağlı askeri güçler ve AMISOM birliklerine karşı çatışmayı sürdüren Eş Şebab, ülkenin orta bölgesinde bir askeri üsse saldırı gerçekleştirdi.

Çatışma bir saat sürdü

Eş Şebab mensupları, başkent Mogadişu'nun kuzeyinde bulunan Hiran iline bağlı Mukakori şehrine yakın bir askeri üsse geçtiğimiz Cuma akşamı saldırı gerçekleştirdi.

Yerel kaynaklara göre grup mensupları, üsse farklı yönlerden sızarak baskın düzenledi. Hafif ve ağır silahlarla gerçekleştirilen saldırı sonrası çıkan çatışma yaklaşık bir saat sürdü.

"60 asker öldürüldü"

Eş Şebab'ın açıklamasına göre askeri üs çatışmaların ardından ele geçirildi ve hükümete bağlı birlikler bölgeden geri çekildi. Grubun sözcüsü Abdulaziz Ebu Musab'a göre saldırıda 60 asker öldürülürken 100 tanesi yaralandı. Ebu Musab saldırı sonrası çok sayıda silah, mühimmat ve askeri aracın da ele geçirildiğini ifade etti.

Puntland da hedefte

Öte yandan, aynı gün Eş Şebab'a bağlı Liva el Kudüs de, ülkenin kuzeydoğusunda Puntland yönetimine bağlı askeri unsurları hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi. Bosaso şehri yakınlarındaki Beli Hader kasabasındaki bir askeri üssü hedef alan saldırıda 5 askerin öldürüldüğü, 8 askeri araçla çok sayıda silahın ele geçirildiği dile getirildi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.