"Esed rejimi Deraa'ya saldırıya birkaç gün içinde başlayacak"

"Esed rejimi Deraa'ya saldırıya birkaç gün içinde başlayacak"

Suriye'nin güneyindeki muhalifler Esed rejiminin saldırısını bekliyor.

Suriye'nin güneyindeki Deraa'da bulunan muhalif gruplar Esed rejiminin bölgeye saldırısına hazırlanıyor. Suriye'nin başkenti Şam'ın doğusunda yer alan Doğu Guta'nın ve ardından ülkenin kuzeyindeki Humus'ta muhalif kontrolündeki bölgelerin rejim eline geçmesinden sonra, Esed rejiminin Deraa'ya saldırısı bekleniyordu.

"Saatler içinde başlayacak"

Deraa'deki Özgür Suriye Ordusu oluşumu olan Güney Cephesi'ne bağlı Furkan Tugayları adlı grubun bir komutanı olan Muhammed Mecid el Hatip, Suriye rejiminin ilerleyen saatlerde bölgeye saldırılar başlatacağını ifade ederek muhalif grupları rejimin ihlallerine karşı durmaya çağırdı.

El Hatip Amerika, İngiltere ve Rusya'nın bölgede bir çözüme dair görüşmelerinin başarısızlıkla ve anlaşmazlıkla sonuçlandığını, bu doğrultuda rejimin ilerleyen saatlerde bölgeye saldırmaya başlamasının beklendiğini belirtti. Muhalif komutan kendilerini savaşa hazırlıklı hazırladıklarını, Allah'ın yardımını bekleyip ona güvendiklerini ifade ederek; rejimin bölgeye ilk müdahalelerinin dahi ülkenin güneyini kontrol etme hayallerini yok edeceğini, bölgeye gelmekte olan rejim güçlerinin korku içerisinde olduğunu savundu.

Esed'in bombardımanları tekrar başladı

Öte yandan Esed rejimi Deraa'da sivil alanlara yönelik bombardımanlarına tekrar başlamıştı. Ülkenin güneyindeki çatışmasızlık bölgesini ihlal ettiği belirtilen bombardımanda, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre ikisi çocuk 6 sivil hayatını kaybetmişti.

Dünyanın gündeminde

Esed rejimi ülkenin güneyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik müdahalenin sinyallerini uzun süredir veriyor. Özellikle İsrail ile sınır hattında İran-İsrail eksenli gerginliğin son günlerde doruğa çıkması ve ABD'nin Esed'in müdahalesine karşı uyarıda bulunması bölgedeki çatışmanın dünyanın da gündemine oturacağını gösteriyor

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.