Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu Dera saldırısını başlattı

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu Dera saldırısını başlattı

Suriye'nin güneyindeki Dera beldesine yönelik rejim koalisyonu saldırısının başladığı bildiriliyor.

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçler, Suriye'nin güneyindeki Dera kenti bölgesinde muhaliflere yönelik operasyonu başlattı.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, rejim koalisyonuna bağlı güçler ile muhalifler arasında son birkaç gündür Dera kenti ekseninde yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Rejime bağlı güçlerin ağır silahlarla hedef aldığı kentin doğu kırsalındaki bölgelerde sivil kayıplarının yaşandığını ifade eden kaynaklar, rejim koalisyonunun bölgede henüz bir ilerleme sağlayamadığını belirtti.

Dürzilere çağrı

30 bine yakın muhalif savaşçının bulunduğu tahmin edilen bölgede, neredeyse tüm muhalif gruplar rejime karşı direnme ve rejimin çatışmasızlık bölgelerini ihlaline karşılık verme çağrısı yaptı. Bölgedeki muhalif güçler Dera'nın doğusunda yer alan Suveyda'daki Dürzilere de çağrıda bulunarak rejimin, bölgelerini Dera'ya yönelik hamlesinde bir atlama tahtası olarak kullanmasına engel olmalarını ve tarafsızlıklarını korumalarını istedi.

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçler uzun bir süredir bölgeye yönelik askeri sevkiyat yapmakta.

Rusya'nın Esed rejimine bağlı güçlere verdiği T-90 tipi tankların da başlatılan saldırıda kullanılmak üzere bölgeye sevk edildiği, Esed rejimine yakın medya aktivistleri tarafından aktarılan bilgiler arasında.

Suriye'nin güneyindeki Dera bölgesinde ortalama son durum:

dera1.jpg

Ayrıntılı harita için görsele tıklayın

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum