Muhalifler Dera'da ortak operasyon odası kurdu

Muhalifler Dera'da ortak operasyon odası kurdu

Suriyeli muhalifler, Esed rejiminin saldırılarına karşı ortak bir operasyon odası teşkil etti.

Suriye'nin güneyinde Esed rejiminin saldırısı başlamış durumda. Bölgedeki muhalif güçler Esed rejiminin saldırılarına karşı direniş göstereceklerini açıklamış ve cephe hatlarını takviye etmişlerdi.

Buna ek olarak muhalifler, rejimin saldırısına karşı güçlerini birleştirmek için bir adım attı. Dera ve Kuneytre'de bulunan Suriyeli muhalif güçler, güney bölgesindeki tüm saldırı ve savunma hamlelerini tek bir merkezden yürütmek için ortak operasyon odası kurdu. Bölgede bulunan tüm operasyon odalarını birleştiren ortak çatının ismi "Merkezi Operasyon Odası."

Söz konusu operasyon odasında Özgür Suriye Ordusu'na bağlı gruplardan Tahriru'ş Şam'a kadar birçok farklı muhalif oluşum yer alıyor. Bir araya gelen operasyon odalarının isimleri şöyle:

-Bunyan el Mersus Operasyon Odası

-Rusu's Sufuf Operasyon Odası

-Tevhidu's Sufuf Operasyon Odası

-Seddu'l Guzat Operasyon Odası

-Musellesu'l Mevt Operasyon Odası

-Nasru'l Mubin Operasyon Odası

-Seddu'l Buğat Operasyon Odası

Söz konusu operasyon odası altında güney bölgesindeki muhalif grupların tamamına yakınının bir araya geleceği tahmin ediliyor.

Bölgede rejimin öncü taarruzları niteliğindeki saldırıları ve bombardımanları başlamış durumda. Henüz ağır çatışmalar başlamazken, muhaliflerin rejim saldırılarına nasıl karşılık vereceği merak konusu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.