"Esed rejimi güçleri Türk balıkçı gemisine ateş açtı"

"Esed rejimi güçleri Türk balıkçı gemisine ateş açtı"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Esed rejimi güvenlik güçlerine ait gemilerin uluslararası sularda Türk balıkçı gemisine ateş açması sonucu 2 balıkçının yaralandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Esed rejimine bağlı gemilerin uluslararası sularda Türk balıkçı gemisine ateş açtığını söyledi.

Bilgiç, olay hakkında "Adana Karataş Limanı'ndan denize açılan 'Mahmutcan-1' adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda seyrederken Suriye rejimi güvenlik güçlerine ait 2 gemi tarafından dün (28 Mayıs) ateş açılmasını ve bu şekilde 2 balıkçımızın hafif şekilde yaralanmasını, teknede maddi zarara sebebiyet verilmesini kınıyoruz." dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, uluslararası sularda meydana gelen ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasına konu olan hadisenin takipçisi olacağı belirtildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.