Çavuşoğlu'ndan Esed rejiminin "Türk askeri Suriye'den çekilsin" açıklamasına cevap

Çavuşoğlu'ndan Esed rejiminin "Türk askeri Suriye'den çekilsin" açıklamasına cevap

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Esed rejiminin "Türk askerinin Suriye'den çekilmesi gerek" açıklamalarını yorumladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esed rejiminin "normalleşme için Türk askerinin Suriye'den çekilmesi gerekiyor" şartı hakkında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Esed rejiminin söz konusu şartına ilişkin "Bizim çekilmemiz demek, terör örgütlerinin bu bölgeye gelmesi demektir. Bir uzlaşı olmadan oraların boşaltılması çatışma demektir" dedi.

Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge'ye konuşan Çavuşoğlu, "Biliyorsunuz, ara ara Suriye rejimi açıklamalar yapıyor. Türkiye'nin Suriye'den çekilmesi gerektiğini söylüyorlar, bunu toplantılarda da dile getiriyorlar. Şu anda bizim çekilmemiz demek, terör örgütlerinin bu bölgeye gelmesi demektir. Biz burada bulunarak Suriye'de bir terör koridorunu önlerken, aynı zamanda Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğünü de garanti altına aldık. Esas tehdit Suriye'nin kuzeydoğusunda yani PKK/YPG'nin bulunduğu bölgededir. Eğer şimdi bu şekilde çekilirsek buraya terör örgütleri gelip yerleşir, orayı terör doldurur. Terörün gelmesi de Türkiye'ye ilave göç baskısı demektir. Yani bir uzlaşı olmadan oraların boşaltılması çatışma demektir. Çatışma demek ilave göç yükü demektir." dedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.