Esed rejimi hapishanelerindeki Filistinli kadınlardan haber alınamıyor

Esed rejimi hapishanelerindeki Filistinli kadınlardan haber alınamıyor

Filistin Yurda Dönüş Merkezi, Esed rejimi kontrolündeki cezaevlerinde tutulan 110 Filistinli kadın için çağrı yaptı.

Filistin Yurda Dönüş Merkezi, Cenevre'deki İnsan Hakları Konseyi vasıtasıyla, Esed rejimi cezaevlerinde tutulan Filistinli 110 kadının durumlarının ortaya çıkarılması çağrısı yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre bu konudaki talep, BM'nin İşkence Özel Raportörü ile İnsan Hakları Konseyi'nin 49. dönem çalışmalarının üçüncü bandı kapsamında yapılan interaktif görüşme esnasında aktivist Ferah Kattine tarafından sunuldu. 

Yurda Dönüş Merkezi, Suriye'de zorla götürülerek kayıplara karışan ve 10 yıldan beridir durumu ve nerede olduğu hakkında herhangi bir bilgi edinilemeyen Selma Abdurrezak'ın maruz kaldığı duruma dikkat çekti. 

Suriye'deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu'nun verdiği bilgilere göre Selma'nın ailesinin onun durumu hakkında bilgi edinmek için aracılara büyük miktarlarda paralar ödemesine rağmen hiçbir sonuç elde edemediği vurgulandı. 

30 Mart 1990 doğumlu olan Selma'nın Yermük mülteci kampının savaş uçaklarıyla vurulmasından sonra buradan kaçtığı, daha sonra 30 Aralık 2012 tarihinde yeniden bu kampa girmek isterken kampın girişinde kaçırıldığı ve mültecilere ve yaralılara yardım etme suçlamasıyla bilinmeyen bir yere götürüldüğü ifade edildi. Onun Mimarlık Mühendislik Üniversitesi'ne girdiği ancak çok arzuladığı, akademik kariyerini elde etme hayaline kavuşamadığı dile getirildi. 

Yurda Dönüş Merkezi, BM'ye bağlı İnsan Hakları Konseyi'nin Suriye yönetimini Selma'nın durumu hakkında bilgi vermeye ve onu derhal serbest bırakmaya zorlamak için ciddi bir şeyler yapması gerektiğini ifade etti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.