Esed rejimi kontrolündeki bölgelerde protestolar sürüyor

Esed rejimi kontrolündeki bölgelerde protestolar sürüyor

Suriye'nin güneyinde Esed rejimi kontrolündeki bölgelerde halk, bölgenin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle gösteriler düzenliyor.

Suriye'de yüzlerce kişi, Esed rejimi kontrolündeki bölgelerde yaşam koşullarının kötüleşmesi ve artan fiyatlar sebebiyle rejimi protesto etti.

Dürzilerin çoğunluğu oluşturduğu Suveyde kentinde yüzlerce protestocu, akaryakıta yapılan devlet yardımlarının kaldırılması sonrası Esed rejimine karşı gösteri düzenledi.

Protestocuların ellerindeki pankartlarda "Çocuklarımız için iyi bir gelecek istiyoruz. Halkın özgürlüğü ve bağımsızlığı cumhurbaşkanın makamından daha yücedir." yazıyordu.

Suveyda kentine yayılan protestolarda göstericiler yolları da kapattı.

Esed rejimi yanlısı Sham FM radyosundan yapılan açıklamada, Suveyda kentinde göstericilerin yolları kapatması sonrası bölgede üniversite sınavlarının ertelendiği belirtildi.

Dürzi din adamlarının da katıldığı protestolar iki gündür devam ediyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre, son birkaç gündür Suveyda'nın yanı sıra Dera ilinde de rejim karşıtı protestolar düzenleniyor.

Suveyda kenti, Esed rejiminin 2011'de sivil halka şiddetli müdahalesi sonrası başlayan çatışmalardan etkilenmemişti. Ancak çatışmaların ekonomik duruma olumsuz etkisi, kentte zaman zaman Esed rejimi karşıtı protestoların düzenlenmesine neden oluyor.

Dürzilerin kentte İran varlığına da karşı çıktığı biliniyor.

Geçen yıl, Dürzi topluluğu yetkililerinden Şeyh Leys el Belavs "Bu andan itibaren Suveyda'da İran ve Hizbullah'ı destekleyen kimseyi görmek istemiyoruz, bunları destekleyen herkes bizim için meşru bir hedef haline gelecek." açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum