Suriye'nin Suveyda kentinde Esed rejimi karşıtı protestolar büyüyor

Suriye'nin Suveyda kentinde Esed rejimi karşıtı protestolar büyüyor

Yüzlerce gösterici, Dürzilerin çoğunluğu oluşturduğu Suveyda kentinde Esed rejimini protesto ediyor.

Suriye'nin güneyindeki Suveyda kentinde Esed rejimi karşıtı protestolar büyüyerek devam ediyor.

Dürzilerin çoğunluğu oluşturduğu Suveyda kentinde göstericiler, Esed rejiimi kontrolündeki bölgelerde devam eden ekonomik krizi protesto ediyor.

Yüzlerce göstericinin geçtiğimiz günlerde başlayan ve bugün de devam etmekte olan protestolarda Esed rejiminin kentteki yerel yönetim binalarına baskın düzenlediği ifade ediliyor

Yerel kaynaklar ayrıca göstericilerin Suveyda-Şam otoyolunu kısmi olarak kapattığını belirtiyor.

Sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerde protestocuların Tışrin medyanında rejim lideri Beşar Esed'in fotoğrafını ateşe verdiği görülüyor.

Suveyda kenti, Esed rejiminin 2011'de sivil halka şiddetli müdahalesi sonrası başlayan çatışmalardan etkilenmemişti. Ancak çatışmaların ekonomik duruma olumsuz etkisi, kentte zaman zaman Esed rejimi karşıtı protestoların düzenlenmesine neden oluyor.

Dürzilerin kentte İran varlığına da karşı çıktığı biliniyor.

Geçen yıl, Dürzi topluluğu yetkililerinden Şeyh Leys el Belavs "Bu andan itibaren Suveyda'da İran ve Hizbullah'ı destekleyen kimseyi görmek istemiyoruz, bunları destekleyen herkes bizim için meşru bir hedef haline gelecek." açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.