Esed rejimi: Tüm yabancı askerler topraklarımızdan çekilsin

Esed rejimi: Tüm yabancı askerler topraklarımızdan çekilsin

Esed rejimi Dışişleri Bakanı Velid Muallim, rejimin tüm yabancı askeri birliklerin topraklarından çekilmesini talep ettiğini söyledi.

Esed rejimi Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada rejimin tüm yabancı askeri birliklerin topraklarından çekilmesini talep ettiğini ve karşı önlem alma hakkını saklı tuttuğunu kaydetti.

Muallim "ABD ve Türkiye, Suriye’nin kuzeyindeki yasa dışı askeri varlıklarını sürdürüyor. Suriye'nin kuzeyinde sözde güvenlik bölgesini müzakere etmek ve kurmak gibi bir küstahlık gösteriyorlar. Bu uluslararası hukukun ve BM yönetmeliğin ihlalidir" diye konuştu.

Suriye’deki tüm yabancı askeri birliklerin ülke topraklarından çekilmesini talep eden Muallim "Aksi halde uluslararası hukuka uygun olarak her türlü karşı önlem alma hakkına sahibiz" ifadelerini kullandı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.