Putin: Tüm yabancı güçler Suriye’den çekilmeli

Putin: Tüm yabancı güçler Suriye’den çekilmeli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Suriye’de bulunan tüm yabancı askeri birliklerin savaş bittikten sonra ülkeden ayrılması gerektiğini söyledi.

Ankara’da Suriye’nin geleceğine ilişkin düzenlenen Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesinde ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne vurgu yapılırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Suriye’de bulunan tüm yabancı askeri birliklerin savaş bittikten sonra ülkeden ayrılması gerektiğini söyledi.

Ülkedeki yabancı askerlerin er ya da geç Suriye’den ayrılması gerektiğini belirten Rus lider ABD askerlerinin bu ülkede bulunmasının yasa dışı olduğunu söyledi.

Üçlü Zirve'de ülkenin toprak bütünlüğünün altı çizilerek, nihai hedefin Suriye'nin bölünmesini engellemek olduğu vurgulandı. Zirvede, İdlib'deki son durum, mülteciler, siyasi çözüm ve ABD'nin Suriye'deki varlığı öne çıkan diğer maddeler arasındaydı.

Çankaya Köşkü'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye krizinin askeri değil ancak siyasi yollarla çözülebileceği hususunda ortak görüşlerini aktardı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.