Esed rejiminden Dürzi Suveyda halkına tehdit

Esed rejiminden Dürzi Suveyda halkına tehdit

Esed rejimine bağlı Hava Kuvvetleri İstihbarat Dairesi Başkanı Tümgeneral Hasan İsmail'in Suveyda halkını öldürmekle tehdit ettiği bildirildi.

Esed rejimi ile Dürzi nüfusun yoğun olarak yaşadığı Suveyda halkı arasında gerilim tırmanıyor.

Son olarak Esed rejimine bağlı Hava Kuvvetleri İstihbarat Dairesi Başkanı Tümgeneral Hasan İsmail'in, rejimi ve Rusya'yı protesto eden Suveyda halkını ölümle tehdit ettiği bildirildi.

Yerel kaynaklar Esed rejimine bağlı Hava Kuvvetleri İstihbarat Dairesi Başkanı Tümgeneral İsmail'in rejimi protesto eden Suveyda halkını yakarak öldürmekle tehdit ettiğini aktardı.

Kaynaklar ayrıca İsmail'in Dürzilerin ruhani liderlerinden Hikmet el Hicri ile iletişime geçerek hem onu hem de Suveyda halkını ölümle tehdit ettiğini belirtti.

Suriye'nin güneyindeki Suveyda kentindeki halk, geçen günlerde kötüleşen ekonomik durum ve güvenlik sorunları nedeniyle rejim karşıtı protestolar gerçekleştirmişti.

Beşar Esed rejiminin kontrolü sağlamakta zorlandığı Suveyda bölgesinde sık sık rejim karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum