Eski İngiliz istihbarat subayı İstanbul'da ölü bulundu

Eski İngiliz istihbarat subayı İstanbul'da ölü bulundu

Suriye'de faaliyet gösteren Beyaz Miğferler'in kurucusu eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier’in İstanbul’daki evinin yakınlarında ölü bulunduğu belirtildi.

Eski MI6 görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier’in bu sabah saatlerinde Beyoğlu ilçesindeki evinin yakınlarında ölü bulunduğu duyuruldu. Reuters haber ajansına konuşan Le Mesurier’in komşusu bir diplomat, ölümle ilgili koşulların netleşmediğini açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynakları ise Sözcü gazetesinin internet sitesine verdiği bilgide ilk bulguların intihara işaret ettiğini söyledi.

Sabah namazı için Kılıç Ali Paşa Camisi'ne gelen vatandaşların sokakta hareketsiz yatan birini görerek polisi arayarak ihbar etti. Üzerinden kimliğini belirlemeye yarayacak herhangi bir belge çıkmayan cesedin, polis tarafından yapılan araştırma sonucu kimliği tespit edildi. Yapılan araştırma sonrası, söz konusu cesedin eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier'e ait olduğu belirlendi.

James Gustaf Edward Le Mesurier, Beyaz Miğferler örgütünün kurucusu olarak biliniyor.

Le Mesurier’e ‘Suriye’deki sivil savunma hizmetleri ve Suriyeli sivillerin korunmasına yaptığı katkılar nedeniyle’ 2016 yılında İngiltere Kraliçesi tarafından şövalyelik unvanı verilmişti.

Beyaz Baretliler, Suriye’de muhaliflerin ve Türkiye’nin kontrolündeki alanlarda sivil savunma faaliyeti gösterdiğini savunuyor. Ancak grup Rusya, İran ve Suriye tarafından dezenformasyonla suçlanıyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.