Türk ve İtalyan istihbaratından Somali'de rehine kurtarma operasyonu

Türk ve İtalyan istihbaratından Somali'de rehine kurtarma operasyonu

Somali'de 18 aydır Eş Şebab'ın elinde bulunan insani yardım görevlisi İtalyan Silvia Romano serbest bırakıldı.

Somali'de 18 aydır Eş Şebab örgütünün elinde bulunan insani yardım görevlisi İtalyan Silvia Romano, İtalyan ve Türk istihbarat servislerinin ortak çalışmaları sonucu serbest bırakıldı. Silvia Romano'nun serbest bırakıldığını İtalya Başbakanı Giuseppe Conte duyurdu.

İtalyan medyası Kenya'nın Chakama bölgesinde 20 Kasım 2018 tarihinde kaçırılan İtalyan insani yardım görevlisi Silvia Romano'nun Türk ve İtalyan istihbaratının ortak çalışması sonucu özgürlüğüne kavuştuğunu aktardı.

Twitter hesabından Romano'nun serbest kaldığını ve kısa süre içinde İtalya'da olacağını açıklayan İtalya Başbakanı Conte, "Silvia Romano serbest. İstihbarat servisinin erkek ve kadın çalışanlarına teşekkür ediyorum. Silvia, seni İtalya'da bekliyoruz." dedi.

Devlet televizyonu RAI'ye konuşan İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ise, Kenya'da kaçırılan Silvia Romano'nun Somali'de bulunduğunu belirtti: "Şu an Mogadişu'da İtalya Büyükelçiliğinde. Pazar günü İtalya'ya özel uçakla getirilecek." dedi.

Dışişleri Bakanı Maio, Romano'nun serbest bırakılmasıyla ilgili detayları açıklamazken, İtalyan Corriere della Sera gazetesi, İtalyan vatandaşı Romano'nun serbest bırakılması için Eş Şebab örgütüne fidye ödendiğini yazdı.

İtalyan Agenzia Italia medyası Romano'nun Türk ve İtalyan istihbaratının işbirliği sonucu serbest kaldığını aktardı.

Silvia Romano, Kenya'da İtalyan insani yardım örgütü Africa Miele için görev yaptığı sırada Kasım 2018 yılında kaçırılmış, herhangi bir örgüt kaçırma olayını üstlenmemişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.