Eski İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı: Irkçı bir devlete dönüşüyoruz

Eski İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı: Irkçı bir devlete dönüşüyoruz

Eski İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Matan Vilnai, hükümetin yargı reformunda ilerleme kaydetmesi sonrası ülkedeki gidişat hakkında açıklamalarda bulundu.

Eski İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Matan Vilnai, İsrail'in "ırkçı, radikal ve Kahanist" bir devlete dönüştüğünü söyledi.

Vilnai, perşembe günü yaptığı açıklamada, "Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e kadar uğursuz, Kahanist, ırkçı, dinci, radikal bir devlet olma sürecinin eşiğinde olduğumuzu herkes görebilir." ifadelerini kullandı.

Kahanist kelimesi, aşırı milliyetçi İsrailli Haham Meir Kahane'den geliyor. Kahane, radikal Yahudiler için Filistinlilere karşı saldırıların ilham kaynağı olarak kabul ediliyordu. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir de Meir Kahane'nin de Kahane'nin hareketi içerisinden geldiği biliniyor.

Ülkenin "ırkçı ve radikal bir yapılanmaya doğru evrilmesinin" hükümetteki bazı bakanların vizyonundan kaynaklandığını söyleyen Vilnai, "bir diktatörlük ve radikal devlet haline gelme" sürecinin İsrail'in kuruluşuna doğrudan bir tezat oluşturduğunu belirtti.

Vilnai ayrıca, Likud Partisi milletvekili Avichay Buaron'ın İsrail ordusu generallerini eleştirmesine tepki gösterdi.

Eski İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Vilnai, hükümetteki isimlerin bu tarz açıklamalarının "teröre karşı savaşı zayıflattığını" söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum