İsrailli Bakan: Batı Şeria hızlıca ilhak edilmeli

İsrailli Bakan: Batı Şeria hızlıca ilhak edilmeli

İsrail'in Kudüs ve Vadedilmiş Topraklar Bakanı Amihai Eliyahu, "Batı Şeria'yı egemenlik altına almalıyız. Bunu mümkün olduğunca hızlı, mümkün olduğunca akıllı bir şekilde uygulamalıyız." dedi.

İsrail'in "Kudüs ve Vadedilmiş Topraklar Bakanı" Amihai Eliyahu, işgal altındaki Batı Şeria topraklarının ilhak edilmesi gerektiğini söyledi.

Dün İsrail radyosuna yaptığı konuşmada Batı Şeria'nın ilhak edilmesini savunan Eliyahu, "Batı Şeria'yı egemenlik altına almalıyız." dedi.

Eliyahu, "(Batı Şeria'nın ilhakı) Bunu mümkün olduğunca hızlı, mümkün olduğunca akıllı bir şekilde uygulamalıyız. Bunu her yerde dile getirmeye başlamalıyız ki buranın bize ait olduğu uluslararası alanda kabul görsün." ifadelerini kullandı.

İsrail 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'yı ilhak etmek için girişimlerini sürdürüyor.

Başbakan Netanyahu liderliğindeki hükümet, bu bölgenin gelecekte tamamen ilhak edilmesi zeminini hazırlamak için Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimleri genişletiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.