İsrail, Ürdün sınırına güvenlik bariyeri inşa edecek

İsrail, Ürdün sınırına güvenlik bariyeri inşa edecek

İsrail "silah kaçakçılığı girişimlerini önlemek amacıyla Ürdün sınırına güvenlik bariyeri inşa edeceğini" duyurdu.

İsrail, Ürdün ile olan sınır boyunca güvenlik bariyeri inşa edeceğini açıkladı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, pazartesi günü yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik silah kaçakçılığı girişimlerini önlemek amacıyla Ürdün ile olan sınır boyunca güvenlik bariyeri inşa edileceğini duyurdu.

Dışişleri ve Güvenlik Komitesi'nin kapalı oturumunda açıklamalarda bulunan Bakan Gallant, güvenlik bariyerinin inşa edilmesine gerekçe olarak "İran'ın Filistinli silahlı gruplara silah sevkiyatı yapma çabalarını yoğunlaştırmasını" gösterdi.

Gallant konu hakkında "İran'ın Batı Şeria'da silah sevkiyatı girişimlerine ve istihbarat toplama çabalarına dahil olmasında bir artış gözlemliyoruz." diye konuştu.

İsrail geçen hafta Ürdün sınırında bir silah kaçakçılığı girişimini engellediğini öne sürmüştü.

İsrail-Ürdün sınırında bir güvenlik bariyeri inşası fikri, birkaç yıldır ülke içinde tartışma konusuydu. Ancak maddi kaynakların yetersizliği ve diğer öncelikler sebebiyle söz konusu projenin hayata geçemediği iddia ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.