Azerbaycan'dan Türkiye ve İsrail ile 'üçlü platform' çağrısı

Azerbaycan'dan Türkiye ve İsrail ile 'üçlü platform' çağrısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüştü.

Hakan Fidan, Bayramov ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Güçlü Türkiye güçlü Azerbaycan'dır, güçlü Azerbaycan güçlü Türkiye'dir." dedi.

Fidan'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"Laçin yolu Azerbaycan toprağıdır. Azerbaycan hangi tedbiri gerekli görüyorsa alır. Almak da en büyük egemenlik haklarından biri. Tıbbi geçişler var, kapsamlı malzeme nakline uygun güzergahlar tahsis edilmiş durumda. Bu durumda Azerbaycan'ın eleştirilmesinin haklı bir zemini olmadığını düşünüyoruz.

"Türkiye-Ermenistan arasındaki ilişkilerde, normalleşmede; neler, hangi adımların atılması gerektiği, hangi istikamette girilmesi gerektiği konusunda diyaloglar devam ediyor. Bizim inancımız; bir an önce Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki anlaşmaların imzalanması. Türkiye’nin de böylece Ermenistan ile ilişkilerini normalleştirerek Kafkasya'da Azerbaycan, Türkiye ve Ermenistan'ın merkezinde bulunduğu bir ekonomik, istikrar ve kalkınma sürecinin bir an önce başlaması, bu bölgedeki diğer ülkeler için de büyük bir fırsattır.

Türkiye olarak bizim pozisyonumuz Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki anlaşmalar sağlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilişkileri normalleştirme anlamında iradesi bulunmakta. Türkiye'nin de ilişkilerini normalleştirerek ekonomik ve istikrar kalkınma sürecini bir an önce başlatmayı istiyoruz."

"Azerbaycan, Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkiler geliştirilebilir"

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ise Fidan ile uluslararası platformlarda iş birliği süreçlerini görüştüklerini söyledi.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin daha da derinleştiğini belirten Bayramov, iki ülkenin mevcut ilişkilerinde enerji sektörünün önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Ceyhun Bayramov bu kapsamda Türkiye'ye doğal gaz ihracatının artacağını ifade etti.

Bayramov ayrıca, Azerbaycan, Türkiye ve İsrail arasında kurulacak bir platformun ilişkilerin daha geniş bir coğrafyada gelişiminde yararlı olabileceğini vurguladı.

Azarbaycan'ın İsrail ile yakın ilişkiler geliştirdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum