Etiyopya'da darbe girişiminin lideri General Tsige öldürüldü

Etiyopya'da darbe girişiminin lideri General Tsige öldürüldü

Etiyopya'nın Amhara Eyaleti'nde yapılan darbe girişiminin lideri General Asamnew Tsige'nin vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Doğu Afrika ülkesi Etiyopya'nın Amhara Eyaleti'nde cumartesi akşamı yapılan darbe girişiminin lideri olduğu iddia edilen General Asamnew Tsige'nin vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Cumartesi akşamı düzenlenen darbe teşebbüsünde Genelkurmay Başkanı Seare Mekonnen ile Amhara Eyaleti Başkanı Ambachew Mekonnen dahil toplam 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Başbakanlık Basın Ofisi Sekreteri Nigusu Tilahun, General Tsige'nin pazartesi günü Amhara Eyaleti'nin başkenti Bahir Dar'da öldürüldüğünü ve darbeye teşebbüs eden diğer kişilerinse gözaltına alındığını duyurdu. Tilahun konuyla ilgili daha fazla açıklama yapmadı. Gelişme sonrası Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'nın sakin bir gün geçirdiği ve ülke genelinde internete erişimin engellendiği ifade ediliyor.

Öldürülen Asamnew Tsige'nin etnik Amhara silahlı gruplarını işe aldığı ve hükümet yetkililerinin bu uygulamayı sonlandırmak için toplantı yaptığı açıklanmıştı. Tsige'nin bu toplantıdan sonra harekete geçtiği belirtilmişti.

Asamnew Tsige geçen sene benzer bir darbe girişimi sonrası tutuklanmış ancak daha sonra aftan yararlanarak cezaevinden çıkmıştı. Darbeci Asamnew'ın bir hafta önce Facebook'a bir video yüklediği ve söz konusu görüntülerde Amhara halkına, diğer etnik gruplara karşı savaşmak için silahlanma çağrısında bulunduğu görülmüştü.

Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti’nin idari yapısı, etnik kökenlere göre şekillendirilmiş 9 farklı eyaletten ve ayrıca başkent Addis Ababa ve Dire Dawa gibi iki farklı özel şehir yönetiminden oluşuyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.