Facebook, şirketin tutumunu eleştiren çalışanını işten çıkardı

Facebook, şirketin tutumunu eleştiren çalışanını işten çıkardı

Facebook, ABD Başkanı Donald Trump’ın tartışmalı yayınları konusunda herhangi bir adım atmamasını eleştiren çalışanını işten çıkardı.

Facebook, şirketin CEO’su Mark Zuckerberg’in ABD Başkanı Donald Trump’ın bu ay içerisinde yapmış olduğu tartışmalı yayınlar konusunda herhangi bir adım atmamasını eleştiren çalışanı işten çıkardı.

Seattle'da şirketin kullanıcı arabirim mühendisi olan Brandon Dail, geçtiğimiz Cuma günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yayınladığı geliştirici belgelerine 'Black Lives Matter' hareketi için bir destek bildirimi eklemeyi reddeden meslektaşına tepki gösterdiği için görevden alındığını söyledi.

Dail, 2 Haziran’da yaptığı açıklamada ise, “Facebook'un saygılı iş yeri politikasını ihlal ettiğinden şüphe etmiyorum. Haksız yere feshedildiğimi iddia etmiyorum. Facebook'tan, yaptığı zarardan ve bu suçluluğun (kendim dahil) sessizliğinden bıktım” ifadelerini kullanmıştı.

Facebook, Brandron Dail’in görevden alındığını doğruladı ancak konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmadı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.