Facebook'tan bir skandal daha: Özel mesajlarınızı satıyor

Facebook'tan bir skandal daha: Özel mesajlarınızı satıyor

Facebook yine bir kişisel veri skandalı ile boğuşuyor. İçinde Microsoft, Amazon, Netflix, Spotify ve Dropbox gibi şirketlerin de olduğu 150 firmaya kullanıcılarının kişisel mesajlarını okuma ve silme izni verdiği ileri sürüldü.

Facebook yine bir kişisel veri skandalı ile boğuşuyor. 150 farklı şirkete kullanıcılarının kişisel mesajlarını okuma ve silme izni verdiği ileri sürülen sosyal medya devi güvenin kötüye kullanıldığı iddialarını reddediyor ancak bu durum Çarşamba günü şirketin piyasa değerinin 28 milyar dolar düşmesine engel olamadı.

Facebook'un ürün ortaklığı departmanında Başkan Yardımcısı Ime Archibong, "İnsanların kişisel mesajlarını üçüncü taraflar ve ürün ortaklığı yaptığımız firmalar ile paylaşmakla suçlanıyoruz ancak bu doğru değil. Bu konuya ilişkin daha doğru bilgileri yakında paylaşacağız" dedi.

New York Times gazetesinin ortaya çıkardığı skandala göre içinde Microsoft, Amazon, Netflix, Spotify ve Dropbox gibi şirketlerin de olduğu 150 firma Facebook'ta yapılan özel mesajlaşmalara tam erişime sahip. Buna göre bu firmalar sadece mesajları okuyabilmekle kalmıyor aynı zamanda mesaj yazıp silebiliyor.

Farklı uygulamalara Facebook hesabı ile bağlanmayın

Tüm bunlar kullanıcıların bilgisi ve izni olmadan yapılabiliyor ve buna imkan veren en önemli neden de farklı uygulamalara Facebook hesabı ile bağlanılıyor olması.

Haberin ardından borsa hisseleri yüzde 7 düşüş yaşayan Facebook'a bir de federal suç işlemekten ötürü dava açıldı. Kullanıcılar arasında büyük kızgınlığa neden olan olay sonrası sosyal medyada Facebook kullanmamaya yönelik kampanyalar başlatıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.