Fas Kralı'ndan İsrail Başbakanı Bennett'e tebrik

Fas Kralı'ndan İsrail Başbakanı Bennett'e tebrik

Fas Kralı 6. Muhammed, İsrail'in yeni başbakanı Naftali Bennett'i tebrik etti.

Fas Kralı 6. Muhammed İsrail'in yeni başbakanı Naftali Benett'i tebrik etti. Bu tebrikin Hamas liderlerinden İsmail Heniye'nin Fas ziyaretinde olduğu sırada gelmesi dikkat çekti. Fas Aralık 2020'de İsrail'i devlet olarak tanımış ve İsrail'le diplomatik ilişki kurmuştu.

1948'de kurulduğu ilan edilen İsrail Devleti'ni başlangıçta Arap devletleri tanımama kararı almıştı. Bu kararı bozan ilk ülke 1979'da Mısır olmuş, 1994'te Ürdün de Mısır'ı takip etmişti.

Son yıllarda başlayan İsrail'i tanıma dalgasıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas da İsrail'i tanıyıp, İsrail ile normalleşen ve diplomatik ilişkiler kuran Arap ülkeleri kervanına katılmıştı. Suudi Arabistan'ın İsrail'i tanıması durumunda ise pek çok Arap rejiminin bu kararında Suudi Arabistan'ı takip edebileceği belirtiliyor. 

Fakat Suudi Arabistan'ın ABD'ye İsrail'i tanıyabilmesi için önce Irak'ın İsrail'i tanımasını şart koştuğu bildiriliyor. Bu yolla Suudi Arabistan'ın Irak rejimine yakın olan İran'ın Suudi Arabistan'ın İsrail'i tanıması üzerinden Suudi Arabistan aleyhine bir propaganda yürütmesinin önünü almaya çalıştığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.