"Fas'ta iki Avrupalı kadını öldüren kişilerin IŞİD ile bağlantısı yok"

"Fas'ta iki Avrupalı kadını öldüren kişilerin IŞİD ile bağlantısı yok"

Faslı yetkililer, iki Avrupalı kadın turisti öldüren saldırganların IŞİD ile bağlantısının olmadığını açıkladı.

Fas'ta iki kadını boğazını keserek öldüren saldırganların, İŞID'e üye olduklarını açıklamalarına rağmen yetkililer söz konusu kişilerin örgütle bir bağının olmadığı kanısında.

Faslı yetkililer olayın failli oldukları şüphesiyle yakalanan dört kişinin bireysel davrandıklarını düşündüklerini açıkladı.

Fas istihbarat biriminden yapılan açıklamada ayrıca cinayete ilişkin 9 kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu.

24 yaşındaki Danimarkalı Louisa Vesterager Jespersen ile 28 yaşındaki Norveçli Maren Ueland’in cesetleri doğa yürüyüşleri yapılan Toubkal yolu üzerinde Imlil yakınlarında bulunmuştu.

"Zanlılar birer yalnız kurt"

Soruşturmaya dair bilgi veren istihbarat sözcüsü Boubker Sabik, yaşları 25 ila 33 olan dört saldırganın Imlil bölgesine suç işleme niyetiyle gittiklerini ancak öncesinden hedef belirlemediklerini söyledi.

İskandinav turistlerin cesetleri bulunmadan önce zanlılar IŞİD'e biat ettiklerini duyuran bir görüntü kaydetmişti. Fakat yapılan incelemeler sonucu bu şahısların 'yalnız kurt' olduğu ve saldırının IŞİD ile bağlantısının bulunmadığı kanısına varıldı. Yetkililer bu kanıya nasıl varıldığı sorusunu yanıtsız bıraktı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.