Fas'taki turist cinayetleri ile ilgili yeni gelişme

Fas'taki turist cinayetleri ile ilgili yeni gelişme

Fas'ta İsviçre ve İspanya çifte vatandaşı bir kişi iki kadın turistin öldürülmesine karıştığı suçlamasıyla tutuklandı.

Adı açıklanmayan adamın "terör saldırıları düzenlemeleri için" Marakeş'te Faslılar arasından adam kazanmaya çalıştığı iddia edildi.

24 yaşındaki Danimarkalı Louisa Vesterager Jespersen ve 28 yaşındaki Norveç vatandaşı Maren Ueland'ın cesetleri 17 Aralık'ta, Atlas Dağları'nda turistlerin gözde noktalarından birinin yakınlarında bulunmuştu.

Norveç polisi, turistlerden birinin kafasının kesildiğini gösteren videonun büyük olasılıkla gerçek olduğunu söylemişti.

Fas Merkezi Adli Soruşturmalar Bürosu'ndan yapılan açıklamada, İsviçve ve İspanya çifte vatandaşı olan zanlının "tutuklananlardan bazılarına yeni teknolojilere sahip teknolojik cihazları kullanmayı ve keskin nişancılığı öğrettiğinden" şüphelendiğini açıkladı.

Açıklamada zanlının ayrıca "aşırılık yanlısı bir ideolojinin takipçisi olduğu" vurgulandı.

Polis "cinayetlerin başlıca 4 zanlısının IŞİD'e biat ettiğini, ancak yetkililerin bu kişilerin Irak ya da Suriye'deki gruplarla ilişkisi olmadığına inandıklarını" açıkladı.

Kurbanlar kimdi?

24 yaşındaki Danimarkalı Jespersen ve 28 yaşındaki Norveçli Ueland Güneydoğu Norveç Üniversitesi'nde doğa aktiviteleri alanında eğitim görüyordu.

Cesetleri ise kaldıkları çadırda bulunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.