'FETÖ'nün TSK yapılanmasına' operasyon: 137 gözaltı

'FETÖ'nün TSK yapılanmasına' operasyon: 137 gözaltı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki 'FETÖ' yapılanmasına yönelik soruşturmalar kapsamında toplam 137 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Türkiye'de emniyet ekipleri sabah saatlerinden itibaren 58 ilde 'FETÖ'ye yönelik soruşturmalar kapsamında peş peşe operasyonlar düzenledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) 'FETÖ'ye yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 40 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu karar üzerine 15 ilde başlatılan operasyonlarda, bir albay, bir yarbay, üç yüzbaşı, altı üsteğmen, bir teğmen, 22 astsubay, üç uzman ve üç askeri öğrenci dâhil 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'FETÖ' yapılanması soruşturmalarında ise daha önce gözaltına alınan Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve bu personele "mahrem imamlık" yaptığı ileri sürülen kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 40 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Karar üzerine bu sabah Konya merkezli 25 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Ayrıca 18 ilde de TSK'daki 'FETÖ' yapılanmasına yönelik İzmir merkezli soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 28'i muvazzaf asker, 42 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 'FETÖ'nün "mahrem imamlarınca" ankesörlü veya büfe telefonlarından arandıkları tespit edilen 42 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Muvazzaf bir binbaşı, iki yüzbaşı, iki üsteğmen, 18 astsubay ve beş uzman çavuş ile meslekten ihraç edilen bir yüzbaşı, bir teğmen, dört astsubay, iki emekli astsubay, sözleşmesi feshedilen bir astsubay, bir emekli uzman çavuş ve askeri okuldan ilişiği kesilen dört öğrencinin yakalanması için İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah operasyon başlattı. İzmir merkezli olarak, İstanbul, Ankara, Amasya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Eskişehir, Hatay, Kayseri, Kütahya, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Muğla, Mersin, Van ve Yalova'da düzenlenen operasyonun devam ettiği bildirildi.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.