Filistin'de gerginlik tırmanıyor

Filistin'de gerginlik tırmanıyor

Filistin'de İsrailli güçler ve Yahudi yerleşimciler ile Filistinli Müslümanlar arasında gerilim son günlerde had safhaya çıktı.

Filistin'de İsrailli güçler ve Yahudi yerleşimciler ile Filistinli Müslümanlar arasında gerilim son günlerde had safhaya çıktı.

Özellikle Kudüs'teki Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşanan olaylarla tırmanan gerilimin önümüzdeki günlerde yeni bir boyut kazanacağı tahmin ediliyor.

Şeyh Cerrah'taki olaylar dün gece de devam ederken, Filistinli Müslümanlar ile Yahudi yerleşimciler arasında çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda her iki taraftan da yaralıların olduğu, İsrail polisinin birçok Filistinliyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Öte yandan bugün sabah saatlerinde Batı Şeria'daki Cenin şehri yakınlarında İsrail'e ait bir askeri üs yakınlarında çatışma çıktı.

Üsse saldırı düzenlemeye hazırlanan iki Filistinlinin çatışmada öldürüldüğü, birinin ise yaralı olarak yakalandığı ifade edildi.

Tansiyon yükselebilir

Filistin'de önümüzdeki günlerde gerginliğin tırmanacağı tahmin ediliyor. Birkaç gün içerisinde bölgede tansiyonu artırabilecek gelişmeler ise şu şekilde:

- Devam eden Şeyh Cerrah Mahallesi gerilimi

- 7 Mayıs Kudüs Günü (Filistinlilere ait)

- 9-10 Mayıs Kadir Gecesi ve Yahudi yerleşimcilerin planladığı Mescid-i Aksa baskını

- 10 Mayıs Kudüs Günü (İsraillilere ait)

- 10 Mayıs Şeyh Cerrah Mahallesi davasında hükmün kesinleşme tarihi

Bu gergin dönem için İsrail güvenlik güçlerinin önlemlerini artırdığı ve planlamalar yaptığı bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.