Filistin'de Mahmud Abbas rejimi siyasi tutuklamalara hız verdi

Filistin'de Mahmud Abbas rejimi siyasi tutuklamalara hız verdi

Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik örgütleri aktivistlere, üniversite öğrencilerine ve eski mahkumlara yönelik siyasi amaçlı tutuklamalarını ve hak ihlallerini sürdürüyor.

Filistin istihbaratından ve güvenlik elemanlarından bir ekibin Beyt Kahil'deki Asad Gençlik Geliştirme Kurumu'na baskın düzenleyerek bütün varlıklarına el koyduğu bildirildi. El-Halil'deki istihbarat teşkilatı da Muhammed Ruzeykat isimli genci ifadeye çağırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Ramallah'taki istihbarat elemanları eski mahkumlardan Abdullatif Subh'u, Ramallah'ın kuzeyindeki Birzeyt kasabasının merkezinde gözaltına aldı.

El-Halil'de yine istihbarat elemanları El-Halil Üniversitesi öğrencilerinden Ahmed Eş-Şerif'i birkaç gün süren aramadan sonra gözaltına aldı.

Filistin istihbarat ve güvenlik teşkilatları elemanlarının bunların dışında da muhtelif gözaltı operasyonları ve baskınları olduğu dile getirildi.

Adalet İçin Avukatlar Grubu Başkanı Av. Muhenned Kerrace, Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi'nin cezaevlerinde, 2021 ile 2022 arasında bir kıyaslama yapıldığında siyasi tutukluların sayısında ve işkence oranlarında artış gözlemlendiğini ve mevcut durumun Filistin'de bölünme yaşanmasından sonra görülen en kötü durum olduğunu dile getirdi.  

Kerrace bu yılın başından itibaren 600 siyasi tutuklama gerçekleştirildiğini ve gruplarının bunlardan 380-400 civarında kişiyle bizzat ilgilendiğini belirtti.

Uluslararası Af Örgütü de 3 Kasım Perşembe günü yaptığı açıklamada Abbas yönetiminden işkence iddialarını soruşturmasını istemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum