Mahmud Abbas: İsrail'e karşı silahlı mücadeleyi desteklemiyorum

Mahmud Abbas: İsrail'e karşı silahlı mücadeleyi desteklemiyorum

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas, İsrail'e karşı silahlı mücadeleyi desteklemediğini ancak bu düşüncesinin herhangi bir zamanda değişebileceğini söyledi.

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas, Filistinli grupların İsrail'e karşı silahlı mücadelesine karşı olduğunu söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Al Arabiya'ya konuşan Abbas, İsrail güçlerine karşı silahlanmaya ters bir duruşu olduğunu ancak bu fikrinin değişebileceğinin sinyalini verdi.

Abbas "Silahlı Filistin direnişini desteklemiyorum, ancak bu durum değişebilir. Belki yarın değişir, belki diğer gün, belki de çok farklı bir zaman. Her şey değişiyor." diye konuştu.

Son dönemde Filistinlilerin İsrailli güçlere veya Yahudi yerleşimcilere yönelik artan saldırılarına ilişkin bir soruya yanıt olarak Abbas, "Filistin halkı baskılanıyor, eziliyor ve patlama noktasına kadar gerçekleşen bunlar." dedi ve şöyle "Filistinlilerin sabrı tükeniyor" diye ekledi.

Filistin Yönetimi lideri Abbas'ın İsrail'e karşı silahlı mücadelenin aksine müzakerelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini savunduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.