Filistinli aile: İsrail evimizi eline geçirmeye çalışırsa havaya uçururuz

Filistinli aile: İsrail evimizi eline geçirmeye çalışırsa havaya uçururuz

Kudüs'te yıkım ve tahliye girişimlerinin sürdüğü Şeyh Cerrah Mahallesi'nde gerginlik devam ediyor.

Kudüs'te yıkım ve tahliye girişimlerinin sürdüğü Şeyh Cerrah Mahallesi'nde gerginlik devam ediyor.

İsrail'in evlerini ve altı dönümlük fidanlıklarını kuşattığı ve bir fidanlıklarını yıktığı Salihiye ailesine destek amacıyla harekete geçilmesi ve İsrail güçlerine karşı seferber olunması çağrıları yapıldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail güçleri 17 Ocak Pazartesi günü işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ne giden anayolu kapattı ve Salihiye ailesinin evini kuşatmaya aldı. 

Evin sahibi olan aile ise bu kuşatmaya karşı çatıya çıktı, çatının üzerine benzin dökerek ve yanlarında gaz tüpleri alarak, İsrail'in herhangi bir müdahalede bulunması durumunda evlerini yakma ve çatıya çıkardıkları gaz tüplerini patlatma tehdidinde bulundu. 

Evin sahibi "Ya evimizde yaşamaya devam ederiz ya da mezara gideriz. Artık hepimiz uyanmak zorundayız. Bugün beni evimden çıkarmak istiyorlar. Yarın ikinciyi, üçüncüyü ve sonunda hepimizi. Korkmayacağız. Ya bizim peşimizi bırakırlar, ya evimize hapsederler, ya da öldürürler." diye seslendi. 

İsrail, Salihiye ailesine geçtiğimiz Aralık ayının ortasında, evlerinin ve arazilerinin tahliyesine dair kararı teslim etmiş ve kendilerine evlerini tahliye etmeleri için 25 Ocak 2022'ye kadar mühlet vermişlerdi. Ancak aile evlerini tahliye etmemekte direniyor.

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.